Let’s travel together.

Apoteke Dr. Max počinju sa radom do kraja oktobra

Free Media - N. Šehović

Apoteke kompanije “Dr. Max” iz Beograda trebalo bi da počnu sa radom u Novom Pazaru najkasnije do kraja oktobra.

U toj kompaniji su za naš portal rekli da je inspektorka Ministarstva zdravlja obišla apoteke 21. septembra i da očekuju skorašnje dobijanje neophodnih rešenja za početak rada.

“Bilo je određenih, pre svega pravno-administrativnih problema, koji su uz ogromnu podršku čelnika grada Novog Pazara i doskorašnjeg direktora Apotekarske ustanove Enesa Bejtovića uspešno rešeni. Sve prepreke koje su postojale otklonjene su, jer je to bio uslov za izlazak inspekcije Ministarstva zdravlja”, navode u “Dr. Max”.

Ova kompanija je početkom februara ove godine na javnom otvaranju zakupila četiri prostorije bivše Apotekarske ustanove u Novom Pazaru za mesečni iznos od 13.013 evra, u dinarskoj protivrednosti, a obavezala se i da će preuzeti 22 radnika.

Odbornici lokalnog parlamenta su na prethodnoj sednici doneli Odluku o ukidanju te ustanove, kojom je razrešen i direktor Bejtović.

Prema toj odluci nepokretne i pokretne stvari, kao i sredstva koje koristi Apotekarska ustanova ostaju u javnoj svojini grada Novog Pazara, kome prelazi i pravo njihovog daljeg korišćenja, uz obavezu plaćanja svih njenih dugovanja.

Kompanija “Dr. Max” ima lanac apoteka u osam zemalja Evrope, a u Srbiji posluju od 2017. godine i imaju gotovo 300 prodajnih objekata.