Četiri prstena obezbeđenja oko groblja: Uskoro počinje ekshumacija tela muftije

Po nalogu Višeg suda u Novom Pazaru, na groblju u selu Orlje kod Novog Pazara, u 12 sati počeće ekshumacija tela bivšeg muftije, narodnog poslanika i predsednika Stranke Pravde i Pomirenja, Muamera efendije Zukorlića.

Viši sud u Novom Pazaru naložio je ekshumaciju tela bivšeg muftije Muamer efendije Zukorlića nakon što je porodica tužilaštvu u ovom gradu dostavila nalaze inostranih labaratorija koje su izrazile sumnju da je bivši muftija otrovan teškim metalima.

Nakon zahteva porodice Viši sud u ovom gradu odobrio je i međunarodnu ekspertizu koja je sastavljenu od obducenata sudskih medicina iz Bosne i Hercegovine i Nemačke.

Medijima i građanima nije dozovoljen pristup u selu Orlje, a ekshumaciji tela, prema nezvaničnim informacijama, prisustvovaće samo nekoliko članova porodice Zukorlić.

Do samog groblja u selu Orlje nemoguće je prići, napravljena su četiri prstena koje obezbeđuju pripadnici PU Novi Pazar a medijima je takođe zabranjeno snimanje i fotografisanje.

Nakon ekshumacije tela, prema informacijama do kojih smo došli, telo preminulog muftije Muamer efendije Zukorlića biće prebačeno u Opštu Bolnicu Novi Pazar gde će se vršiti neophodne analize a nakon toga telo će biti prebačeno u harem ( dvorište ) najstarije džamije u Novom Pazaru, Altun Alem džamije u čijem će haremu biti premešten mezar ( grob ) muftije Zukorlića.

Ukop u dvorištu ove džamije u centru Novog Pazara bi prema rečima ljudi iz Stranke pravde i pomirenja trebao da se desi danas u popodnevnim satima kada se očekuje i upućivanje dove ( molitve ) za bivšeg muftiju Muamer efendiju Zukorlića a nakon toga će se medijima obratiti i njegov sin Usame Zukorlić i najverovatnije muftija Islamske zajednice u Srbiji Mevlud efendija Dudić.

Comments
Loading...