Edina se vratila iz Holandije i pokrenula biznis sa svega 16 godina: Sada u Pazaru živi svoj san (VIDEO)

Edina Juković se pre dve godine sa svojom porodicom doselila u našu zemlju, iz Holandije. Odlučila je da u rodnom kraju svojih roditelja pokrene biznis i da svoj život posveti svojoj najvećoj ljubavi, konjima.

Jedini konjički klub u Novom Pazaru privukao je pažnju ljubitelja životinja, ali i svih građana.

Na samo nekoliko kilometara od Novog Pazara Edina živi svoj san, a svoj konjički klub je pokrenula sa svega 16 godina. Tako je postala najmlađa vlasnica škole jahanja u Srbiji, izveštava a1tv.net.

– Svidela nam se ideja da se preselimo, da vidimo kako je u Pazaru i koja je razlika. Mnogo, mnogo je drugačije, ali nam se na neki način i dopalo. Jeste bilo vrlo teško oko jezika, škole, društva – kaže ova devojka i dodaje da pri biranju konja ima “svoje posebne metode”.

– I zbog ljudi i zbog dece mi je naravno mnogo bitno da su konji mirni i vaspitani, da mogu da se jašu… Kad gledamo konje, obraćamo pažnju na detalje – ističe Edina, i ne krije da Vera ima posebno mesto u njenom srcu, budući da je prva došla u tim.

El Dorado je, dodaje se, jedini konjički klub u ovim krajevima, pa je izazvao i posebnu pažnju kod meštana. “U samom gradu i njegovoj blizini nema konjičkog kluba, i ko god mi je došao, sve su bile pozitivne reakcije.

Edina je, međutim, otvorena i za negativne kritike, kaže da voli da čuje svačije mišljenje i da vidi šta može da popravi u svom poslu, jer je svesna da, kako kaže, “nije sve perfektno”.

Najveća podrška joj je porodica, a konji su joj na prvom mestu. Ova mlada devojka za kraj priloga ističe i da joj je krajnji cilj u ovom poslu – hipodrom. (A1tv.net)

Comments
Loading...

Kliknite na sliku ispod a zatim se vratite na tekst