Novi Pazar dobio vozilo za prevoz vakcina

Zdravstvo u Srbiji od danas je bogatije za 26 specijalizovanih vozila za prijevoz vakcina i medicinskog osoblja, a svečana primopredaja upriličena je ispred Palate Srbija.

Predsjednik Aleksandar Vučić zahvalio je Evropskoj uniji na pomoći Srbiji u borbi protiv pandemije korona virusa, te na donaciji 26 vozila za prijevoz vakcina, ističući da je time riješen problem bržeg dopremanja vakcina širom Srbije.

Vozila za prijevoz vakcina posebno su uređena, sa specijalnim zamrzivačima koja mogu da transportuju vakcine do najudaljenih krajeva Srbije.

– Želim još jedanput da se zahvalim Evropskoj uniji na velikoj podršci u borbi protiv kovida 19. Ovih 26 vozila za 24 opštine, jer dva vozila idu u Beograd i Novi Pazar, jako su značajna.

Više nećemo morati da iznajmljujemo vozila kako bismo vakcine dopremili po Srbiji, sada sve to možemo da uradimo u najkraćem mogućem roku.

Ovim smo rešili jedan značajan problem koji smo imali u distribuciji vakcina. Još jednom ću iskoristiti priliku da pozovem ljude da se vakcinišu.

Vakcine su nam najznačajnije i najmoćnije oružje u borbi protiv pandemije. Imaćete za mesec dana pet vakcina. Vakcinišite se jer ćete ugroziti nekog drugog, to nije odgovorno ponašanje. Još jednom vas molim da se vakcinišete – kaže Vučić.

Comments
Loading...

Kliknite na sliku ispod a zatim se vratite na tekst