Od sutra više nema svadbi, babina, banketa, mevluda… Za 6 dana umrlo 18 ljudi

Zabrana je doneta u petak, a sutra stupa na snagu.

U Novom Pazaru od sutra je zabranjeno organizovanje porodičnih veselja u ugostiteljskim objektima. To znači da u kafićima, restoranima, hotelima, više neće moći da se održavaju svadbe, banketi, babine, mevludi, rođendani, žurke. To u, stvari, znači, da ovako mogu da slave još danas.

Gradski štab za vanredne situacije u Novom Pazaru u petak je doneo naredbu kojom se zabranjuju ovakva slavlja u ugostiteljskim objektima i ona sutra stupa na snagu, a važiće sve dok se epidemiološka situacija u gradu ne poboljša.

Štab je ranije doneo odluku da đaci svih srednjih škola na teritoriji Novog Pazara pređu na onlajn nastavu.

Za 24 sata u petak su u novopazarskoj Opštoj bolnici dva pacijenta umrla od posledica infekcije korona virusom, po jedan iz tog grada i Tutina. Od početka godine pa sve do prošle nedelje u Opštoj bolnici u Novom Pazaru preminulo je ukupno 214 osoba od posledica izazvanih korona virusom.

Poređano po mesecima, u januaru i februaru od posledica ove zarazne bolesti preminuo je po 21 pacijent, da bi u naredna dva meseca te brojke bile znatno veće u martu 52, a aprilu 53.

Tokom maja preminula su 22 kovid pacijenta, a onda su brojke počele da padaju, pa je u junu umrlo pet pacijenata, a u julu dva.

Međutim, situacija u avgustu se opet pogoršava, pa je tokom tog letnjeg meseca preminulo 20 pacijenata. Za samo šest dana septembra već je umrlo 18 pacijenata.

Comments
Loading...