“SVE ČETIRI PORODICE SU SE ZATVORILE U SVOJE KUĆE I TU OPLAKUJU SINOVE” Rođaci mladića koji su poginuli u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u Lukare kažu da u selu vlada tišina, čuje se samo PLAČ MAJKI

Nad selom Lukare, iz kog su mladići koji su u nedelju poginuli u stravičnoj saobraćajnoj nesreći kod Novog Pazara, nadvila se teška tuga, u selu vlada tišina, a kako kažu rođaci poginulih momaka, sve četiri porodice zatvorile su se u svoje kuće iz kojih se samo čuje plač njihovih majki.

Stradala su četvorica drugova, Amel Ibrahimović (21), Mithat Hamidović (23), Senad Đerlek (22) i Amar Ujkanović (21) kada je, podsetimo, “golf” u kome su bili prešao na drugu stranu i udario u automobil u kome se nalazila tročlana porodica.

Sva četvorica su ostala mrtva na mestu.

Sahranjeni su juče. Hiljade ljudi su u Lukarima klanjali dženazu trojici mladića, dok je dženaza Đerleku (22) klanjana nakon podne u selu Zaluže.

– U kući Hamidovića je i njegova supruga. Oženio se pre nekoliko meseci, ona je živela tu u kući sa njegovim roditeljima, bratom i sestrom. Unutra su svi, u kući… Niko ih ne dira, ne ide tamo… Čuje se kako majka i žena plaču. Tišina je u selu. Tuga je velika – kaže rođak poginulog Mithada.

Strina Amela Ibrahimovića takođe navodi da su roditelji sa sinom i tri ćerke u svojoj kući i da tamo oplakuju.

– Ostavili smo ih da tuguju u kući. Roditeljima je strašno teško, majci najteže… Niko joj ne prilazi, dolazi narod u selo, svi su se okupili na sahrani… Alah je tako hteo, ali se majka ne može utešiti – kaže ona i dodaje da je u kući Amara Ujkanovića isto.

Porodica Senada Đerleka je u selu Zaluže, a njegov stric Aćif kaže da im je svima mnogo teško i da su roditelji u svom domu u kojem je strašno…

– U svojoj su kući, roditeljima je strašno, ni mi ne idemo sada tamo, ne treba ih ni slučajno sada dirati, tamo je strašno – kaže on.

Istraga u toku

Njih četvorica su, podsetimo, nastradala kada je vozilo marke volksvagen “golf” novopazarskih registracionih oznaka započelo je preticanje i direktno se sudarilo sa vozilom “passat” i vozilom marke ford “mondeo”, koja su se kretala iz suprotnog pravca.

Svi poginuli su se nalazili u automobilu marke “folksvagen golf”.

Do sudara je najverovatnije došlo zbog neprilagođene brzine i klizavog kolovoza, ali će to biti utvrđeno kada se završi istraga.

U drugom automobilu, nalazila se tročlana porodica. Teške povrede je zadobio vozač koji je zadržan na hiruškom odeljenju Opšte bolnice Novi Pazar. Njemu su konstantovane povrede glave, grudnog koša i noge.

Pored njega, u vozilu se nalazila i trudnica, koja je sa lakšim povredama takođe hospitalizovana u Opštoj bolnici Novi Pazar, kao i njen troipogodišnji sin.

STIGLI PRVI REZULTATI ISTRAGE STRAVIČNE NESREĆE 

– Policija je tokom uviđaja sve fotodokumentovala, a vozila su prebačena u dvorište Policijske uprave. Dosadašnji rezultati istrage pokazuju da je do udesa došlo zbog neprilagođene brzine i zbog toga što je automobil, u kojem su bili mladići, prešao u suprotnu traku. Nakon direktnog sudara, automobil je izleteo sa kolovoza.

Prema rečima našeg sagovornika, ovaj putni pravac je rekonstruisan pre nekoliko godina, ali postoje blage i dugačke krivine, koje “prevare” vozače.

Source Blic Alo!
Comments
Loading...

Kliknite na sliku ispod a zatim se vratite na tekst