Zbog neučestvovanja u kampanji raspušteni odbori SPP u Pazaru i Prijepolju

Na sjednici Predsjedništva održanoj 29. aprila 2022. godine u centrali Stranke pravde i pomirenja u Novom Pazaru izvršena je analiza izbornih rezultata proteklih parlamentarnih izbora.

Članovi Predsjedništva su izrazili zadovoljstvo zbog značajno uvećanog izbornog rezultata, na skoro 36.000 glasova i na odličnom izbornom rezultatu, naročito u Sjenici, na bošnjačkim mjestima u Novom Pazaru, Tutinu, Priboju, Novoj Varoši, Bujanovcu, Beogradu, Vojvodini, Sarajevu i dijaspori.

Zbog lošeg izbornog rezultata u Prijepolju, Predsjedništvo raspušta Opštinski odbor SPP u Prijepolju i imenuje koordinacioni tim na čelu sa prof. Rejhanom Kurtovićem koji će imenovati povjereništvo stranke u toj opštini do 15. maja 2022.

Zbog neučestvovanja u izbornoj kampanji od strane predsjednika Gradskog odbora SPP Novi Pazar, i predsjednice Ženske mreže, Predsjedništvo je donijelo odluku o raspuštanju istih i imenovanju koordinacionog tijela.

Formirano je koordinaciono tijelo za grad Novi Pazar na čelu sa gospodinom Edinom Đerlekom sa zadatkom da formira povjereništvo do 15. Maja 2022. godine i koordinaciono tijelo koje će voditi Žensku mrežu do izbora u tom organu na čelu sa profesoricom prof. Misalom Pramenković.

Predsjedništvo se zahvalilo dosadašnjim rukovodstvima GO SPP Novi Pazar, OO SPP Prijepolje i Ženske mreže na dosadašnjem angažmanu.

Predsjendištvo je donijelo odluku o raspisivanju izbora za Glavni odbor, Predsjendištvo i predsjednika stranke.

Sekreterijat stranke

Comments
Loading...