Let’s travel together.

Zukorlić: Novi Pazar se gradi tek svake četvrte godine

Predsednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Usame Zukorlić kazao je da se u Novom Pazaru svake četvrte godine izvode infrastrukturni radovi, a da se budžet od 32 miliona evra svake godine isto troši.

On je na partijskoj tribini posvećenoj “borbi protiv korupcije i kriminala kao ključu ekonomskog napretka Novog Pazara” kazao da su mu meštani pojedinih naselja govorili da su morali da skupljaju novac za asfaltiranje ulica.

“Onamo gde se mi budemo pitali, nećemo pljačkati narod, a ko ne veruje, pošto lopovi ne veruju poštenima da neće krasti kada dođu na vlast, neka odu u Kamešnicu i neka pitaju koliko je meštane Kamešnice koštao asfalt. Neka odu u Žitniće, u Ursule, u Nikića potok i sve to u opštini (Sjenica) koja je za tri godine vratila 80 odsto duga koji je iznosio 6,5 miliona eura”, poručio je Zukorlić.

Lider SPP je naveo da oni imaju “najbolji plan za razvoj Novog Pazara”, podsećajući na sporazum koji su potpisali sa Srpskom naprednom strankom.

“U sporazumu smo potpisali autoput koji će proći kroz Sandžak, potpisali smo gasovod koji se intenzivno gradi. Zatim projektnu dokumentaciju za železnicu, za aerodrom. Radimo na tome, nije nam baš lako, to su krupne stvari i veliki su to projekti”, dodao je on.

Komentarišući rušenje Gradske toplane u centru Novog Pazara, Zukorlić je kazao da je ona bila sagrađena na temeljima porušene Kolo džamije, te da će, ako treba, “lično predvoditi oslobađanje vakufa Kolo džamije i Ejup-begove džamije”.